2024.04.25. - Márk

2010-es családi szedán a Volkswagentõl - megérkezett a VW Polo

2010-es családi szedán a Volkswagentõl - megérkezett a VW Polo
Mégsem hívják Ventónak, viszont megfizethetõ áron kínálják a lépcsõs hátú kisautót. A premiert Oroszországban tartották és ott is indul elsõként a gyártás, de nyilván többre hivatott, mint egyetlen piac meghódítására. A Polo lépcsõs hátú változatát már csak megszokásból hívjuk kisautónak, igazából egy kompakt családi szedán, amely jóval tágasabb csapott hátú rokonainál. A tengelytávját 80 mm-rel nyújtották meg, 2,55 méterre, azaz ebbõl a szempontból csaknem utoléri a Golfot, 4,38 méteres hosszával pedig túl is nõ a nagytestvéren.
A szélesség persze marad 1,7 méter, ahogy az 1,46 méteres magasság sem változott a kisebb Polo változatokhoz képest. A futómû hangolását az orosz útviszonyokhoz igazították, így a hasmagasság is 15 mm-rel növekedett.

A családi Polóba a régi, 1,6 literes, 105 lóerõs Volkswagen-motor kerül, ami nem egy nagy csoda, de egy ekkora karosszériával azért elboldogul. Az egyszerûség jegyében ötsebességes kézi váltó jár hozzá, bár hatfokozatú Tiptronic automatával is rendelhetõ, felárért.