2024.04.25. - Márk

Tegyük biztonságosabbá a gyalogátkelõhelyeket!

Megdöbbenéssel értesültem, hogy ismét a zebrán gázolt el egy idõs asszonyt és unokáját egy kisteherautó kedden délelõtt a Városligetben. Megdöbbenéssel értesültem, hogy ismét a zebrán gázolt el egy idõs asszonyt és unokáját egy kisteherautó kedden délelõtt a Városligetben.
A mai napon arra kértem Zugló rendõrkapitányát, hogy a nemrégiben elindított fokozott közlekedés-biztonsági ellenõrzést terjesszék ki a Kós Károly sétány gyalogátkelõhelyeire is. Tarthatatlan állapot, mellyel zuglói polgármesterként magam is naponta szembesülök: az itt közlekedõ autósok felelõtlen magatartása miatt a zebrára lelépni életveszélyt jelent - máskülönben viszont hosszú perceket várhat a gyalogos, míg egyáltalán el mer indulni.

Zuglóban hetekkel ezelõtt megállapodást kötöttünk a kerületi rendõrség vezetõjével, melynek értelmében a Kós Károly sétány végén az autósokat posztos rendõrök szorítják a KRESZ betartására. A közlekedési morálunk javítását célzó intézkedés bevezetése óta jelentõsen csökkent a közlekedési kihágások száma. Azóta kevesebb autós lépi át a záróvonalat, tehát a szabálytalan közlekedést megakadályozó megoldás mûködõképesnek bizonyult.

Tény azonban, hogy ugyanitt, a Városligetnél továbbra is sok autós tudatosan figyelmen kívül hagyja a kijelölt gyalogátkelõhelyeket. A mai tragédia is ezért következhetett be, ezért gázoltak el egy idõs asszonyt és annak unokáját, akiknek ezúton is jobbulást kívánok.

Aggódó városlakók :(