2024.03.29. - Auguszta

Räikkönenre komoly tanulás vár

Az F1-rõl a ralizásra váltott Kimi Raikkönen a jövõ hétvégén Svédországban nekivág elsõ teljes WRC-idényének. A citroënes komolyan veszi az új ralis karriert, és egyelõre a tanulást tartja a legfontosabbnak.
indult a rali-vb finn fordulóján, az új csapata, a Citroën C4 WRC-jét pedig a múlt hétvégén az Arctic Lapland-ralin próbálta ki, de az igazi kaland, a 2010-es WRC-idény jövõ héten kezdõdik Svédországban. A 2007-es F1-bajnok egyelõre izgalommal, de alázattal tekint az év elé.

"Nagyon sokat kell még tanulnom a ralizásról, nem lesz könnyû dolgom. A múlt hétvégén már teljesítettünk egy versenyt, ez mindenképp számít Svédország elõtt. Majd meglátjuk, hogy megy. Mindent bele kell adnom, a lehetõ leggyorsabban kell tanulnom, és akkor talán jó eredmények is jönnek. Azt nem tudom, hogy dobogós lehetek-e valamikor. Talán egyszer igazán gyors lehetek, de egyelõre nem tudom, mire számíthatok" - nyilatkozta Räikkönen a WRC.com-nak

"Egyelõre minden új, minden izgalmas, teljesen más, mint a Forma-1. A vezetésben a kihívást élvezem legjobban, a raliban nagyon sok változó van. Különbözõ utak, felületek, más és más körülmények, kanyarról kanyarra változhatnak a dolgok, nagyszerû így az autóvezetés."

Bár minden új lesz nekem, leginkább talán Finnországot várom, azt ismerem egy kicsit, így az a verseny könnyebb lehet, bár tavaly azt is megtanultam, hogy elég trükkös. Az aszfaltos ralik is jók lesznek!" - mondta kilátásairól a pilóta.

Räikkönen azt is elárulta, hogy nagyon tetszik neki a WRC felszabadultabb légköre, azonban egyelõre nem meri kijelenteni, hogy örökre marad, még a Forma-1 sem kizárt.

"Teljesen más világ ez, mint az F1. Mások a versenyek, az emberek, a csapatok között is nyíltabb, barátságosabb a kapcsolat, ez igazán jó a raliban. A sportág felszálló ágba került, voltak problémák a közelmúltban, de talán néhány év múlva sokkal népszerûbb lehet újra."

"A ralizást komolyan gondolom, különben nem is lennék itt. Ha belekezdek valamibe, akkor meg akarom tanulni, a lehetõ legjobban szeretném csinálni. Egyelõre nem szabtam magamnak határidõt, elõbb nézzük meg, hogy alakulnak a dolgok. Most nagyon élvezem az ittlétet, ha így is folytatódik, lehet, hogy maradok, de az is lehet, hogy mást csinálok 2011-ben."