2024.04.18. - Andrea, Ilma

8600 parkolóhely válik fizetõssé a IX. és a XIII. kerületben!

Újabb helyszíneken szûnik meg az ingyenes parkolás lehetõsége Budapesten. 8600 parkolóhely válik fizetõssé a IX. és a XIII. kerületben.

Holnaptól új parkolóhelyeket jelölnek ki fizetõssé a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. megbízásából Budapesten. A XI és a XIII. kerületben festik majd a helyeket, szerelik az automatákat. Érdemes figyelni majd a helyszeneken, mert a novemberig tartó munkálatok alatt tilos lesz a kijelölt - mindig változó - helyeken megállni, a mégis ott található autókat elvontatják a helyszínrõl.

A mûvelet során 130 új parkolójegy-kiadó automatát szerelnek fel és 3600 új parkolóhelyet festenek fel a XIII. kerületben, a Dráva utca-Váci út-Árpád híd-Duna, valamint az Árpád híd-Váci út-Rákos-patak-Duna által határolt területen.

A IX. kerületben 80 automatát telepítenek és 2600 parkolóhelyet festenek fel. Itt a Bokréta utca-Üllõi út-Haller utca-Mester utca, valamint a Haller utca-Soroksári út-Tóth Kálmán utca-Mester utca által határolt terület válik fizetõssé.

Ezzel azonban nincs vége, vannak még kiaknázatlan területek a XIII kerületben így aztán hamarosan a Béke út-Petneházy u.-Reitter Ferenc utca-Szegedi út által határolt területen, illetve a Rákos-patak - Göncöl u. - Szekszárdi út-Váci út által határolt részen is bõszen dobálhatjuk a pénzt az ott felállításra kerülõ 98 darab automatába. 2400 parkolóhely lesz fizetõs.

Legutóbb augusztus végén vált fizetõssé egy terület, akkor a Margit hídtól északra lévõ Pesti alsó rakparton szereltek fel automatákat. Az különösen pikáns volt, hiszen P+R parkolókat szüntettek meg emiatt.