rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Fórum » Minden autós téma » Ki milyen autót szeretne?

 • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

 • C_W
  C_W

  Nem tudom mennyire higgyek a facebooknak, mondjuk jegyet már nyertem és azért a ford elég nagy cég ahhoz, hogy csorba essen a hírnevén. 2002 körül váltunk meg a Focus Kombinktól ami szerintem életünk eddigi legjobb autója volt. Úgyhogy Ford Focus Forever :)

  2010.11.05. 16:23
 • nekem is küldtek facebookon egy transitot ahooz képest milyen nagy elég pofás darab személyszállitó kivitelben nekem is jó lenne, jó nagy hely van benne az már biztos lenne mivel fuvarozni a barátikört a buliról bulira

  2010.11.05. 16:22
 • Én is játszom ezt a játékot. :D
  Különben Fordot szeretnék, s ha nem nyerek a játékon, muszáj leszek venni egyet. :P
  Eléggé jókat hallottam errõl márkáról, van is a családban, nem is volt vele még baj. Úgyhogy, jónak tûnik.
  Úgy tervezem, valamikor jövõ év tavaszáig szeretném megvenni. Legjobban a Focus-sal szemezek, nagyon tetszik az az autó. Persze használtan fogom venni, mert az újra nincs pénzem. Már azt is eldöntöttem, hogy fekete lesz.
  Csak annyi a bajom, hogy nehezen találok megkímélt állapotút. Meg nem is bízom a hirdetõkben, mert persze mindig mindenki azt írja, hogy mennyire jó állapotú, aztán kiderül, hogy törött.

  2010.11.05. 13:52
 • Na, találtam egy ilyen (illetve ismerõs hívta fel rá a figyelmem), hátha érdekli valamelyikõtöket egy ingyen autó lehetõsége :D

  http://apps.facebook.com/dobjegyverdat/

  2010.11.04. 16:26
 • családomban nem egy ford elöfordult már...persze fiestával kezdtek anyuék,amikor még nem akartak igazán autoba fektetni...de ár/érték arányban tényleg nagyon jo márka...s a tengerentulon is elismert,most focusuk van,tökéletes autó,ugyh ha megtehetem majd biztos hogy énis oylat veszek,a 2010-es diesel változata pedig kinézetre is elnyerte tetszésemet...

  2010.11.04. 13:43
 • Az ember néha szélvédõ, néha bogár :D Bocsánat, csak eszembe jutott.
  Na de visszatérve - mondjuk már mindent elmondtak, amit lehet, én is csak ajánlani tudom a Fordot, nekünk is az van a családban, és tényleg nincs vele nagyobb gond, ha mégis, akkor sem horribilis árú a megoldás. Transittal ugyan még nem találkoztam, de arról is csak jót hallok/olvasok (itt is :D)
  Ismerõsöd pedig próbálja megnyerni azt a Transitot fészbúkon a játékban :D:D Nekem meg segíthet nyerni egy Focust :P

  2010.11.04. 12:12
 • A Vito-nak is van épp elég baja. Nagynak nagy (tényleg nagyon nagy :D), de a szélvédõvel rendszeresen vannak problémák. Az a szélvédõ kb olyan, mint egy panoráma kilátó üvege, hatalmas és mivel a kasztni is nagy darab ezért ha felállsz vele a patkára akkor olyan nagy a csavarodása a testnek, hogy megrepeszti a szélvédõt.

  Egy rokonom is fuvarozó, az õ Vito-ja 5 év alatt már háromszor volt szélvédõ cserén, pont ebbõl az okból. Akkor már inkább a Ford Transit, bár ez ugye függ attól is, hogy alapvetõen minek a szállítására kell.

  2010.10.28. 15:06
 • Kedves hreka!

  Bátran ajánlom a fordokat, köztük a tranzitot is. A tranzitban az a jó, hogy a kategóriájában az egyik legnagyobb. A fordok mindig is megbízhatóak voltak, nincs ez másképp a transitnál sem. A szigetelésre annyit tudok mondani, hogy ha személyautóhoz hasonló kényelmet akarsz, akkor vegyél Vito-t, de azzal sokminden másról le kell mondanod. A transit sokkal alkalmasabb áruszállításra, nagy tömegek mozgatására. Ráadásul a Vito sokkal drágább. A tranzitba is lehet kérni szigetelést, feláras de megérheti. Mindig vedd figyelembe az ár-érték arányt. Megéri-e kifizetni a felárat, ha pl. 5 percenként ki-be szállsz az autóból, mert ilyen a munkád. Úgysem tudod felfûteni a fülkét, kabát le, kabát fel. Ilyenkor érdemesebb kabát magadon, ohne fûtés, és kész. Akkor meg felesleges a szigetelés. Sztem.

  2010.10.28. 12:38
 • Kedves hreka!

  Bátran ajánlom a fordokat, köztük a tranzitot is. A tranzitban az a jó, hogy a kategóriájában az egyik legnagyobb. A fordok mindig is megbízhatóak voltak, nincs ez másképp a transitnál sem. A szigetelésre annyit tudok mondani, hogy ha személyautóhoz hasonló kényelmet akarsz, akkor vegyél Vito-t, de azzal sokminden másról le kell mondanod. A transit sokkal alkalmasabb áruszállításra, nagy tömegek mozgatására. Ráadásul a Vito sokkal drágább. A tranzitba is lehet kérni szigetelést, feláras de megérheti. Mindig vedd figyelembe az ár-érték arányt. Megéri-e kifizetni a felárat, ha pl. 5 percenként ki-be szállsz az autóból, mert ilyen a munkád. Úgysem tudod felfûteni a fülkét, kabát le, kabát fel. Ilyenkor érdemesebb kabát magadon, ohne fûtés, és kész. Akkor meg felesleges a szigetelés. Sztem.

  2010.10.28. 12:30
 • Species, érdekelne a véleményed. Mert úgy hallottam, hogy a Transitban nem igazán jó a szigetelés. Ezzel kapcsolatban tudsz valamit mondani? Ismerõsöm ilyenben gondolkozik, csak ez kicsit megijesztette.

  2010.10.26. 13:03
 • Egyetértek species8472-vel, ha használt autót veszel, akkor számítanod kell rá, hogy baj(ok) lesz(nek) vele. A legjobb választás ilyenkor egy 2-3 éves használt autó, melyet megkapsz az új árának 70%-ért, és olyan mintha újat vettél volna. A Fordokra ez nem teljesen igaz, mert az átlagnál jobban tartják az árukat, így kicsit drágább, de annál jobb autót tudsz venni. Egy három éves Focust vettem kb 1 évvel ezelõtt, és azóta nem látott szerelõt, igaz egy olajcsere volt, de azt megcsináltam magamnak. :)
  Ja, és vettem rá téli gumit. Ennyi költségem volt vele egy év alatt. :)
  Szóval bátran ajánlom a Fordot, csak jókat hallottam róla, ezért is mertem venni egyet én is.

  2010.10.26. 11:22
 • Hello prteintraktor!

  Nekem is fordom van. Ugyan nem személyautó, hanem transit. Kisvállalkozó vagyok, így rendszeresen fuvarozok vele. Nagyon sok kilométert hajtottam már az autóba, de eddig az esetek 90%-ban mindig odaértem vele, ahova indultam.
  Egyetlen bajom volt egyszer vele. Eldurrant az egyik vízcsõ, és elfolyt az összes víz. De miután elvittem szerelõhöz kiderült, hogy a csõ már elég idõs volt, (használtam vettem a kocsit) és már nem volt olyan állapotban, hogy ekkora nyomást elbírjon.
  De nem került a javíttatása sem olyan horribilis összegbe.
  Alapvetõen jó autónak tartom a transitot. Arra sajnos nem is számíts, hogy megveszel egy autót, és semmi gond nem lesz vele. Ilyen sajnos nincs, és ezt a probléma forrást akkor sem tudod kiszûrni, ha újan vásárolod. Az a jó a Fordban, hogy megfizethetõ az alkatrész hozzá....bátran ajánlom õket.

  2010.10.21. 13:39
 • A Ford jó márka, bár tudok még ajánlani sok mást is, de ha nálad ez eldöntött tény, hogy Fordot akarsz, akkor nem jársz vele rosszul. A Focus jóféle, de el kellene döntened, hogy dízelben vagy benzinesben gondolkodsz-e, illetve, hogy kombi vagy nem kombi és így tovább. Nekem régebbi típusú Focusom van (2001-es évjárat), még soha nem volt vele komolyabb gond, az elsõ tulaj vagyok. A legkomolyabb probléma sem konstrukciós hiba, hanem a gyártásnál keletkezett gond volt, ugyanis az egyik olajvezeték nem volt rendesen leszorítva és az a nyomásingadozás miatt egyszer csak kipattant a helyérõl, szépen összefröcskölve az alvázat. Garanciában megoldották a tisztítást és a teljeskörû átnézést, nekem egy fillérembe sem került. Az újabb Focusok állítólag jobbak, mint a régi szériák, szóval ha te is új autóban gondolkodsz, akkor csak ajánlani tudom.

  2010.10.21. 13:10
 • proteintraktor: nekünk is fordunk van otthon. nyugodt szívvel tudom ajánlani. valóban nagyon megbízható. 3 év alatt a kötelezõ ellenõrzéseken kívül csak egyszer kellett szerelõhöz vinni. a ford focusnak elég kényelmes a belsõ tere...van elég hely a lábaknak és elég magas is a belsõ tere is.családi autónak pl tökéletesen megfelel. a csomagtartó is elég nagy. lehet bele bõven pakolni nagybevásárlásokkol vagy ha utazunk.

  2010.10.19. 14:31
 • A Ford az egyik legöregebb autógyártó, ami meglátszik az autói minõségén is és persze az árain is. Szóval új autók árai kicsit magasabbak mint az átlag, de ennek függvényében a minõség is ott van. (Amit valljunk be pozitív dolog, hisz nem minden gyártó ad a minõségre, de az árra viszont annál inkább.)
  A Focus-ból sok megy az utakon, ha esetleg bármi baj történne, gyorsan betudsz szerezni bármilyen alkatrészt is - ami szerintem az egyik legfontosabb a jó fogyasztás mellett.

  2010.10.19. 14:07
 • további hozzászólások