rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • A Ford-nak elég pénze van, nincs szüksége állami kölcsönre!

 • Share on Tumblr

  Az amerikai Ford autógyárnak elég pénze van átalakítási programja finanszírozására, és nincs szüksége állami kölcsönre, mondta a Ford Motor Co. vezérigazgatója a hét végén az amerikai autókereskedõk szövetségének New Orleans-i értekezletén.

  A Ford fõ versenytársai, a General Motors és a Chrysler számára decemberben 17,4 milliárd dollár állami kölcsönt hagyott jóvá az elõzõ amerikai kormányzat. A Ford is kérte 9 milliárd dollárnyi hitellehetõség készenlétben tartását a kormánytól. Erre a kérésre Washingtonban még nem válaszoltak hivatalos formában, de a Ford nem is kért eddig konkrét kölcsönt.


  A Ford vezérigazgatója, Alan Mulally azzal indokolta cége szerinte jó állapotát, hogy már 2006-ban több mint 23 milliárd dollár kölcsönt szereztek a piacon, a cég vagyona nagyrészének fedezetével.

  Mulally azt is elmondta, hogy az amerikai autóipar eladásai januárban is rosszul alakultak. Számokat nem említette, csak azt mondta, hogy hasonló volt a helyzet a decemberihez, amikor az eladások 36 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól: éves mennyiségre extrapolálva 10,3 millió autóra csökkentek. Reményét fejezte ki, hogy az új Obama-kormányzat gazdaságélénkítõ intézkedései az amerikai autópiacot is föllendítik a második félévtõl, és egész évben 12-12,5 millió új autót vásárolnak majd az amerikaiak.

  Elemzõk 10,1-12,5 millió között jósolják az amerikai autópiacot erre az évre.

  Szakértõk emlékeztetnek: az amerikai autóipar azért került a külföldi konkurenciánál is nagyobb bajba, mert a viszonylag olcsó benzin idején, az 1990-es évektõl visszatért az Egyesült Államokban hagyományos, nagyfogyasztású és drága jármûvek gyártásához, de városi terepjáróik piacot veszítenek azóta, hogy a benzin megdrágult, és fõleg a gazdasági válság kezdete óta.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A Ferrari rekor évet zárt 2008-ban!

  Az olasz gyártó nyilvánosságra hozta 2008-as üzleti eredményét, amely szerint az eladásoknak az esztendõ utolsó néhány hónapjában tapasztalt jelentõs visszaesése ellenére két százalékkal több, összesen 6587 autót sikerült értékesíteni, mint 2007-ben.

  A nyereség ugyanakkor 27%-kal, 339 millió euróra emelkedett, amiben nem kis szerepe volt a V12-es modellekhez tavaly óta rendelhetõ rengeteg méregdrága kiegészítõnek.

 • A Renalut az elektromos autókban látja a jövõt

  A tervek szerint 2011-ben mutatkozik be a franciák elsõ teljesen elektromos meghajtású modellje, amelybõl az elsõ év során legalább 20 000 darabot szeretnének gyártani, 2012-ben pedig már évi 100 000 elektromos Renault modell elõállítása a cél.

 • A Toyota Yaris hibrid változatát Franciaországban készítik!

  Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy a Toyota a hibridhajtású autók úttörõje, ráadásul a japánok újabb és újabb alternatív hajtáslánccal ellátott modellek bemutatását tervezi.

  A Prius sikereire építve már bejelentették, hogy jövõre érkezik az Auris Hybrid, míg 2011-ben a Yaris benzines-elektromos változata debütál, amely a Hybrid Synergy Drive egy olcsóbb változatát használja majd.

 • VW-Suzuki házasság: 20 százalék lesz a német részesedés

  A Volkswagen 1,5-1,8 milliárd euróért megszerzi a japán Suzuki 20 százalékát. Osama Suzuki, a japán Nikkei címû lapnak megerõsítette a tárgyalások tényét. A Spiegel szerint akár már a héten bejelenthetik hivatalosan is a tranzakciót - szerdán ez meg is történt.

 • Az elektroautók is szennyezik a környezetet

  A villanymotorral hajtott gépkocsik környezetszennyezése kisebb ugyan, de nem nagyságrenddel a benzinnel vagy gázolajjal mûködõ autókénál - derül ki egy terhelésindexbõl, amelyet a svájci Protoscar cég és a Daimler konszern dolgozott ki.

 • A Hyundai tulajdonosok a legelégedettebb

  A 2008-as J.D. Power felmérés megerõsítette, hogy a Hyundai tulajdonosok a legelégedettebb vásárlók közé tartoznak

  Európában a Hyundai az egyik legfigyelemreméltóbb fejlõdést produkáló márka. Az eredmény mögött a Hyundai modellek kiemelkedõ minõsége, attraktív formaterve és megbízhatósága, valamint a kapcsolódó szolgáltatások rendkívül magas színvonala áll, amit egyértelmûen megerõsít a J. D. Power and Associates 2008-as vevõelégedettségi felmérésének eredménye is.

 • Potenciális Alfa 159 utód a Bertone-tól

  A Genfi Autószalonon láthatjuk a Bertone Alfa Romeo kupéját – addig be kell érnünk a vázlattal.

 • Mégsem lesz kisméretû Porsche Roadster!

  A korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz kisméretû Porsche roadster, amelyet a zuffenhauseni márka részérõl Wolfgang Dürheimer meg is erõsített a német Auto Motor und Sport magazinnak.

  A Porsche belépõmodellje a Volkswagen Bluesport tanulmányautó alapjaira épült volna, ám sportautókat gyártó cég végül letett az olcsóbb modell fejlesztésérõl, amely a korábbi 914 szellemi utódja lett volna.

 • Elkelt a Hatékony Dinamikával felszerelt BMW egymilliomodik darabja

  Újabb mérföldkõhöz érkezett a BMW csoport üzemanyag-és széndioxid-kibocsátási stratégiája: augusztus 6-án Münchenben átadták az egymilliomodik BMW Hatékony Dinamikával (BMW EfficientDynamics) szerelt BMW modellt új tulajdonosának.

  Az egy neves müncheni ügyvéd által vásárolt BMW 520d Touring ötvözi a kiváló vezetési élményt, az innovációt, a biztonságot, a legmagasabb szintû kényelmet és a kategóriájában egyedülálló takarékosságot.

 • A Ford Európában is rekordot döntött

  Nem csak Magyarországon meg jól a kölni székhelyû Ford of Europe-nak: az egész kontinensen egyre kedveltebbek a cég modelljei.

  Az idei év elsõ felében saját rekordját is megdöntötte a Ford Európában, egész pontosan 1003700 autó eladásával.

  Ez durván két százalékos növekedésnek felel meg 2007 elsõ hat hónapjához képest, ami az autók iránti csökkenõ általános kereslet mellett igazán jó eredménynek számít.

 • Inkább két autót vesznek egy áráért, mint feláron egyet

  London - Döbbenetes tanulsággal szolgált egy brit autókereskedés akciója: kiderült, hogy az emberek inkább két autót vesznek egy áráért, mint féláron egyet.

  A colchesteri szalon elõbb az elsõ kedvezménnyel próbálkozott, és a vevõk érkezgettek is, de nem tömegével, hanem csak normális "mennyiségben". Egy hónap elteltével aztán a kereskedés meghirdette a két autót kap egy áráért akciót, és elszabadult a pokol: igen hamar több mint 22 ezren érdeklõdtek.

 • Bemutatták Japánban az új Suzuki Wagon R-t

  Annak ellenére, hogy Európában már nem forgalmazzák a Suzuki Wagon R-t, Japánban továbbra a kínálat szerves képezi a kis kockaautó. Az új generáció egyébként megõrizte elõdje dobozformáját, ám elsõ lámpája erõsen emlékeztet a Swift és a Splash elsõ világítótesteire.

  A Suzuki a normál változat mellett bemutatta a Wagon R sportos verzióját is, amely a Stingray fantázianevet kapta, és külsõleg, valamint az utastérben is találunk különbségeket a két modell között.

 • Talmácsi Gábor ma kezdi a felkészülést!

  Talmácsi Gábor vasárnap utazott el Spanyolországba: a magyar motoros, aki tavaly a 125 kcm-esek között bronzérmes lett a világbajnokságon, az idén egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek között mutatkozik be.

  Az MTI-nek a csapattól származó információi szerint Talmácsi hétfõtõl szerdáig Jerezben gyakorol a 250 kcm-es géppel, majd csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát.

 • Rekordot ért el a kávéval hajtott autójával - fotóval

  A 35 éves, kávézacc-meghajtású Rover 106 kilométeres sebességgel száguldott Elvingtonban, volánja mögött Martin Baconnel. Bacon a lefõtt kávémaradékból golyócskákat készített, amelyek azután a kocsi motorjában elégtek, gyúlékony gáz szabadult fel belõlük, és végül ez szolgált „közvetlen” üzemanyagként.

 • Bedrogozva, jogsi nélkül vezetett!

  Kábítószer hatása alatt állva és jogosítvány nélkül vezetett autót egy 27 éves férfi, aki egy közúti ellenõrzésen akadt fenn még vasárnap este Kaposváron - közölte a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

  Bíró Gábor hétfõn elmondta: az igazoltatás során a jármû vezetõje furcsán viselkedett, ezért felmerült, hogy ittas vagy esetleg kábítószer hatása alatt áll.