rss
adó 1 százalék, adóbevallás adószám, 1ado, alapítvány, egyesület, adó1százalék
 • Potenciális Alfa 159 utód a Bertone-tól

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  A Genfi Autószalonon láthatjuk a Bertone Alfa Romeo kupéját – addig be kell érnünk a vázlattal.

  Nagy a nyüzsgés az Alfa Romeo háza táján. A Genfi Autószalonra három új típust visznek, amik a 159-es sorozat három kivitele lesz. Mindegyik változatot egy-egy külsõ dizájncégnek adták ki, így a nyitott Spidert a Pininfarina, a szedánt az Italdesign, míg a kupét a Bertone szállítja – mindenki azt, amiben elõnye van a többiekhez képest.

  Eddig meglehetõsen keveset lehet tudni a Coupéról. Annyi biztos, hogy LED-es fényszórókat kap, megmarad a jellegzetes Alfa hûtõrács, de ennél többet nem igazán lehet kitalálni. De már nem kell sokat aludni…


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Magyarországon is lesz autócsere-program!

  A gazdasági tárca már javában dolgozik a javaslaton, miszerint vezessék be hazánkban is a néhány külföldi országban (mint például Németországban, Olaszországban és Szlovákiában) jól mûködõ autócsere-programot.

  A program azokat az autóvásárlókat érintheti majd, akik tíz évnél öregebb jármûvüket egy új, környezetbarát négykerekûre cserélnék.

 • Elkezdõdött a korai nyugdíjazás és a fizetéscsökentés a Fordnál!

  A Ford amerikai részlege újabb intézkedéseket foganatosított a csõd elkerülése érdekében. A közvélemény szemében pozitív, mindazonáltal a cég pénzügyi helyzetén aligha segítõ döntés, hogy cég két vezetõje elfogadta fizetésének 30%-os csökkentését.

  Valódi fizetéscsökkenést azonban csupán Ford Mullally fog érezni, mivel társa, Bill Ford Jr. Már lemondott egész idei bérérõl.

 • USA - mesterséges hangot a csöndes hibrid jármûvekbe

  A hibrid üzemû gépkocsik piaci térnyerésével ismét felerõsödnek Amerikában azok a követelések, hogy mesterséges hangforrással kell felszerelni a gyanútlan járókelõkre és vakokra veszélyes túl csöndes jármûveket.

 • 16-an a legkisebb Volkswagenben

  3,54 méter hosszú és csupán 1,64 méter széles, azaz mindössze 5,8 négyzetméter helyet foglal az új Volkswagen up! Nem tûnik nagynak, erre cáfoltak rá a lent látható képen lévõ emberek.

 • Hibrid parkolóhelyek Amerikában

  Washington - Az Egyesült Államokban a mozgássérülteket szállító jármûvek parkolóhelyei mellett a hibrid üzemû kocsik számára is elkülönítenek parkolókat.

  A vegyes meghajtású autók tulajdonosai már eddig is több elõnyben részesültek: adókedvezményeket kapnak a jármûvek vásárlásakor, ezenkívül bizonyos városokban és idõszakokban a több utast szállító autók sávjában közlekedhetnek.

 • Svájcban készülnek a Renault-Nissan elektromos autók

  Újabb partnert talált a Renault-Nissan elektromos autóinak fejlesztéséhez az Energie Ouest Suisse (OEC) személyében.

  A svájci cég és a francia-japán konszern közösen fejleszti az elektromos meghajtást és népszerûsítik a környezetbarát hajtásláncot Svájcba.

 • Önálló életre kelt az autó?

  Önálló, illetve önjáró lett egy autó az Egyesült Államokban: álló helyben több mint ezer kilométert ment - a kilométer-számlálója.

 • Új logót kap a Chrysler

  Az ötszögbe zárt csillag és a szárnyas logó után egy új emblémával próbálkozik a bajban lévõ amerikai gyártó.

 • Chevoo - egy újabb kínai autómárka

  Sem a Chevrolethez, sem a Daewoohoz nincs köze az új márkajelzésnek, bár a hasonlóság nyilvánvalóan nem véletlen.

 • Töksisak a divat Nigériában a motorosok körében

  Töksisak a "divat" Nigériában, de csak a motorosok körében, és esetükben is csak azért, mert szigorodtak a közlekedési szabályok.

  A regulák ugyan hagyományos bukósisakot írnak elõ a motorozóknak, nem pedig "biót", ám a tök jóval olcsóbb. A motorosoknak van eszük: mielõtt feltennék tökfedõjüket, félbevágják és kibelezik meg megszárítják. Hogy a tökhéj mennyire véd az ütéstõl, arról nem végeztek tudományos méréseket.

 • Csõdgondnokság alá kerül a Karmann!

  A német karosszéria- és tetõspecialista csõdgondnokság alá kerül, egyelõre nem tudni, hogy mennyi marad meg belõle.

  Az Osnabrückben mûködõ vállalat helyzete sokáig biztosnak látszott, de miután az Audi A4 kabrió és a Chrysler Crossfire gyártására szóló szerzõdések megszûntek, a vállalat veszteséget kezdett termelni. Az idén még itt készült volna a Mercedes SLK roadster, illetve a Pontiac G6 kabrió, a VW Beetle kabrió és a Nissan Micra C+C összecsukható teteje is.

 • 8600 parkolóhely válik fizetõssé a IX. és a XIII. kerületben!

  Újabb helyszíneken szûnik meg az ingyenes parkolás lehetõsége Budapesten. 8600 parkolóhely válik fizetõssé a IX. és a XIII. kerületben.

  Holnaptól új parkolóhelyeket jelölnek ki fizetõssé a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. megbízásából Budapesten. A XI és a XIII. kerületben festik majd a helyeket, szerelik az automatákat. Érdemes figyelni majd a helyszeneken, mert a novemberig tartó munkálatok alatt tilos lesz a kijelölt - mindig változó - helyeken megállni, a mégis ott található autókat elvontatják a helyszínrõl.

 • Nem forgalmaz több személyautót az Isuzu az Egyesült Államokban

  Nem forgalmaz több személyautót az Egyesült Államokban az Isuzu. A japán márka az eladások rohamos csökkenése miatt döntött úgy, hogy január 31. után már csak az N-Series teherautót forgalmazza, az Ascender szabadidõs terepjárót és i-Series pick-upot nem.

 • Gyalogosok a célkeresztben

  "Évente 8000 gyalogos és biciklista hal meg és 300 ezren sérülnek meg az európai utakon, járdákon" - erre a tényre hívta fel a figyelmet dr. Gurmai Zita, a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság szocialista tagja felszólalásában. Francesco Ferrari olasz liberális képviselõ "A gyalogosok és más veszélyeztetett úthasználók védelmérõl" szóló jelentés együttdöntési eljárás keretében, elsõ olvasatban 2008. június 17-én a késõ esti órákban került megvitatásra, Strasbourgban.

 • Tizenöt és fél milliárd dollár veszteséget könyvelt el az amerikai General Motors

  A General Motors 15 és fél milliárd dolláros veszteséget termelt a második negyedben

  Tizenöt és fél milliárd dollár lett az amerikai General Motors (GM) jármûipari konszern idei második negyedévi vesztesége, bár ebbõl több mint 9 milliárd dollár egyszeri kiadások, egyebek között csaknem 20 ezer dolgozó végkielégítése miatt keletkezett. A vállalat árbevétele 38,2 milliárd dollárnyi volt a negyedévben, 8 és fél milliárd dollárral kevesebb, mint egy évvel elõtte.