rss
 • KRESZ módosítások: polgárõr is irányíthatja a forgalmat

 • Share on Tumblr

  Az új KRESZ módosításokkal kibõvültek a polgárõrök tevékenységei: segíthetnek a közlekedési balesetek helyszínén és az óvodák közelében.

  – A polgárõröket jelzõõri tevékenységre jogosítja fel a KRESZ változás – magyarázza Pataki Bálint szakoktató, a Csillag Autósiskola ügyvezetõje.

  – Feltartott tárcsával biztosíthatják az óvodák-iskolák környezetében a gyerekek úttesten való biztonságos átkelését. A jelzésre a jármûveknek meg kell állni - teszi hozzá a szakember.

  Közúti közlekedési baleseteknél a rendõr megérkezéséig a közlekedés zavartalansága érdekében, önállóan, majd a rendõrség felkérésére és utasításának megfelelõen segédkezhetnek.

  (A 2010-es KRESZ módosítások gyûjteménye a www.auto.zug.hu oldal letöltési rovatából kompletten letölthetõ!)


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A Mercedes motorokat és sebességváltókat vásárol a BMW-tõl?

  Elismerték a BMW-nél, hogy tárgyalásokat folytatnak a Mercedes-Benzzel: a csillagos márka motorokat és sebességváltókat vásárolna legnagyobb konkurensétõl. Ezt Klaus Draeger, a BMW fejlesztési vezetõje árulta el az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

  A hírek szerint az egyik ilyen motor egy új fejlesztésû V12-es lenne, amely a 4 literes, turbótöltéses V8-ason alapulna, és a 7-es sorozatban, valamint a Rolls-Royce hamarosan bemutatkozó kisebb típusában debütálna.

 • A Koenigsegg szerezte meg a Saab-ot!

  Sikerült megegyezni a GM-nek és a Koenigseggnek, így majd húsz év után újra svéd kézbe kerülhet a trollhätteni márka. A döntés értelmében a GM és a Koenigsegg 500 millió eurót biztosít a Saab mûködéséhez, míg a svéd állam 600 millió eurós hitelfedezetet nyújt a gyártónak.

  Hamarosan újabb márkával lesz szegényebb a General Motors, ám ezt a Saab hívei egész biztosan nem bánják. Az amerikaiak ugyanis megegyeztek a Koenigseggel, amelyhez állami segítséget is kaptak Stockholmból, bár a hírek szerint az ügylet végleges nyélbe ütéséhez még 300 millió eurót kell szereznie a sportkocsigyártónak.

 • Új autómúzeum Moszkvában

  Moszkva - Autómúzeum nyílt vasárnap Moszkvában, s 1. számú kiállítási tárgya Vlagyimir Putyin volt elnök - jelenleg miniszterelnök - Volgája, amelyen az Egyesült Államok elnöke és számos más neves politikus is utazott.

 • Jeff Koons tervezi a 17. BMW Art Cart

  Jeff Koons amerikai mûvész tervezi a BMW Art Car néven ismert sorozat tizenhetedik darabját - jelentette be a német autógyár.

 • Átalakították a Maserati Quattroporte karosszériáját

  Öt éve mutatták be az olasz luxusszedánt, így elérkezett az idõ a forma átalakításához.

  A tervezõk óvatosan nyúltak a karosszériához, mivel elegáns formájával hódította el a vásárlókat a német konkurenciától a Quattroporte.

  A lökhárítókon, a lámpákon és néhány más apróságon változtattak.

 • Kéthengeres kétütemû - Scuderi motort mutattak be a FISITA-n

  Különleges kiállítója volt a múlt heti FISITA 2010 Kongresszusnak Budapesten, a Scuderi Engine életnagyságú, ikerdugattyús, „kétütemû” motorját is bemutatta.

 • Chattanoogában épül fel a VW új amerikai gyára

  A német gyártó eldöntötte, hová építi új üzemét, ahonnan az Egyesült Államokat szeretné ellátni 2011 elejétõl.

  Korábban három állam szerepelt a cég listáján, Alabama, Michigan és Tennessee. A VW vezetése ez utóbbi mellett döntött, az új üzem Chattanoogában épülhet fel.

  A gyár létesítésére mintegy egymilliárd dollárt költ a Volkswagen, és mintegy 2000 munkahelyet teremt a városban.

 • Csõdgondnokság alá kerül a Karmann!

  A német karosszéria- és tetõspecialista csõdgondnokság alá kerül, egyelõre nem tudni, hogy mennyi marad meg belõle.

  Az Osnabrückben mûködõ vállalat helyzete sokáig biztosnak látszott, de miután az Audi A4 kabrió és a Chrysler Crossfire gyártására szóló szerzõdések megszûntek, a vállalat veszteséget kezdett termelni. Az idén még itt készült volna a Mercedes SLK roadster, illetve a Pontiac G6 kabrió, a VW Beetle kabrió és a Nissan Micra C+C összecsukható teteje is.

 • Ingyenes lehet a parkolás Budapesten

  Alkotmányellenesnek találták a bírák a fõvárosi parkírozás jelenlegi szabályozását. Ha jövõ június végéig nem születik új, immár alkotmányos szabályozás, akkor ingyenessé válik a parkolás a fõvárosban.

 • A quadok még a motorkerékpároknál is halálosabbak

  A quadok, azaz a népszerû négykerekû terepmotorok, még a motorkerékpároknál is halálosabbak - derül ki egy amerikai felmérésbõl.

 • Nem lesz több sporolós Ford!

  A Fiesta, a Focus és a Mondeo takarékosságra hangolt változatai után a Ford nem készít több ilyen változatot.

  A gyártó szóvivõje közölte, a Ka, a Kuga, valamint az S-Max nem kap Econetic változatot, mert azokra nem lenne elég kereslet.

 • Az Abarth nem csak autóban, megérkezett az Abarth ruhakollekció!

  Most, hogy a Fiatnak jól megy a szekere, végre törõdhet egy kicsit az olyan rétegmodellekkel is, mint például a minap leleplezett 160 lóerõs, sportosra hangolt 500 Abarth esseesse.

  Azt pedig, hogy az 500-as modell és a jól csengõ Abarth név mennyire népszerû, remekül jelzi, hogy a Kappa a Párizsi Autószalonra elhozza saját Abarth kollekcióját, hogy a tulajdonosok, vagy a leendõ tulajdonosok autójukhoz öltözhessenek.

 • Légzsákproblémák a Cadillac CTS-nél

  Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) közbenjárására 12 662 CTS-t hív vissza a Cadillac, mert egy rossz szoftver miatt balesetnél elõfordulhat, hogy nem nyílik ki az utas légzsákja, illetve ok nélkül kinyílhat bármikor.

 • Új kategóriát teremt a Nissan (képpel)

  Ilyen még tényleg nem volt: hobbiterepjáró, vászontetõvel. A japán gyártó azonban elszánta magát: kinyitják a Nissan Muranót.

 • Elbocsátások a Skodánál, kevés Fabia fogy!

  Németországban befellegzett a roncsprémiumnak, a német állam szeptembertõl már nem támogatja 2500 euróval azokat, akik újra cserélik használt autójukat.

  Számos más gyártó mellett a Skoda is pesszimistán tekint emiatt a jövõbe, saját számításaik szerint ugyanis ebben az évben legalább 76 000-rel dobta meg németországi eladásaikat a roncsprémium, így mostantól a hatalmas német piacon is jókora visszaesésekre számítanak.