rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Ravatalozó autóknak

 • Share on Tumblr

  Autós ravatalozó, mármint drive-in rendszerû is mûködik Los Angelesben a gyorséttermek mintájára.

  A gyászolók behajtanak kocsijukkal az arany kandeláberekkel, plüss szõnyegekkel díszített helyiségbe, megállnak a felravatalozott elhunyt koporsójánál, kicsit ücsörögnek autójukban, majd pedig elhajtanak.

  "Nem kell bajlódni a parkolással, kint alá lehet írni a vendégkönyvet, így az elhunyt családja tudni fogja, hogy az illetõ lerótta kegyeletét. Nagyon kényelmes az egész, fõként a már nehézkesen járó idõseknek kedvezõ" - idézte a brit Metro újság az autós ravatalozó tulajdonosát.

  A lap megjegyezte, hogy lakókocsival kockázatos a behajtás, mert csak 3 méteres a belmagasság.

  Forrás: MTI


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kamerákat helyeznek el a taxikban

  Július közepétõl 117 milánói taxiban mûködik olyan videokamera, amely a jármû egész belsejét - beleértve az utast is - befogja.

  A 2400 eurós (565 ezer forint) felszerelési költségbõl 1000 eurónyit (235 ezer forint) az önkormányzat finanszíroz.

  A cél a taxisok és az utasok biztonságának garantálása - írta a Corriere della Sera.

 • Tuningcsomag az SLS AMG-hez

  Alig látta meg a napvilágot az 571 lovas Mercedes SLS AMG, a Hamann máris kínál hozzá tuningkitet.

 • 90 körözött autó akadt fenn az ellenõrzésen!

  90 körözött autó akadt fenn azon az összehangolt ellenõrzésen, amelyet polgárõrökkel, vámosokkal és közterület-felügyelõkkel közösen tartott tegnap a rendõrség Budapesten.

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság a Mátrix Police Polgárõr Szervezettel és a Budapesti Polgárõr Szövetséggel szervezett közös közúti razziát tegnapra, a Vám- és Pénzügyõrség és a Közterület-felügyelet bevonásával.

 • Felfedték a Toyota hidrogén hajtású terveit

  A Detroiti Autószalonon prezentálta a legnagyobb japán autógyár alternatív meghajtásokra vonatkozó terveit.

  A Toyota elképzelései szerint még az idei év folyamán bemutatják elsõ plug-in hibridjüket a Toyota Prius személyében, 2012-ben érkezik az iQ alapjaira épülõ elektromos városi autó, míg az elsõ szériaérett, hidrogénnel mûködõ autó 2015-ben mutatkozhat be.

 • Szentélyt kapott a Harley-Davidson

  Milwaukee - Múzeumot nyitott motorkerékpárjainak szombaton az idén 105. születésnapját ünneplõ Harley-Davidson cég Milwaukee-ban, a Harley-Davidsonok három épületbõl álló "szentélyében" felvonultatják szinte az összes modellt az 1903-an gyártott elsõ motorkerékpártól napjaink legmodernebb, hatsebességes Harleyjáig.

  "Sok tekintetben a Harley-Davidson története az egész Egyesült Államok történetét tükrözi. A vállalat 105 éves, átélt hanyatlásokat, válságokat, háborúkat, volt lenn és fenn...

 • Szigorítások a törésteszteken

  Mára az új autók szinte kivétel nélkül legalább négy csillagot kapnak a szervezet töréstesztjein.

  Ez egyfelõl fantasztikus eredmény, hiszen sikerült a sokszorosára növelni a személyautók átlagos passzív biztonsági szintjét.

  Ugyanakkor az EuroNCAP vizsgálata a jelenlegi formájában gyakorlatilag értelmét vesztette, hiszen nem lehet megállapítani, hogy melyik autó biztonságosabb, ha mindegyik a maximális osztályzatot kapja.

 • Magyarországon fogy a legkevesebb új autó

  Magyarország kivételével a régió összes piacának sikerült növelnie eladásait tavalyhoz képest. A régióban a Dacia Logan a legkedveltebb autó. A közép-kelet európai piacokon augusztusban tovább folytatódott a jelentõs növekedés - derül ki a JATO Dynamics, a világ vezetõ autóipari piackutató- és elemzõ cége havi jelentésébõl. 2006 azonos idõszakához képest 2007 elsõ félévében az újautó-eladások 13,4%-kal növekedtek, összesen 655 322 darabos eladást eredményezve. Magyarország kivételével a régió összes piacának sikerült növelnie eladásait tavalyhoz képest. A régióban a Dacia Logan a legkedveltebb autó.

 • Az Egyesült Államokban felemelnék a jogosítvány minimum korhatárát

  Az Egyesült Államokban a közúti biztonságért felelõs hivatalban (IIHS) kijelentették, hogy fel kéne emelniük az államoknak a jogosítvány megszerzésének minimális korhatárát.

  A tengerentúlon jelenleg már 16 éves korban le lehet tenni a vizsgákat, de a felmérések szerint a balesetek nagy részét a legfiatalabbak okozzák, ezért a hivatal véleménye szerint mindenképpen indokolt lenne felemelni a minimum korhatárt 17, vagy akár 18 évre.

 • Túl van az egymilliós határon a PSA és a Toyota közösen fejlesztett miniautója

  Túl van az egymilliós határon a PSA és a Toyota közösen fejlesztett miniautója. A Peugeot 107, Citroën C1 és Toyota Aygo név alatt árult városi miniket 2005-ös debütálásuk óta a csehországi Kolinban gyártják, a jelek szerint pedig megfelelõ kereslet mutatkozik irántuk. Azt egyébként nem közölték, hogy melyik márkából mennyit vettek.

 • Razzia az utakon! Az ittas és a drogos sofõröket szûrik!

  Csütörtökön és pénteken napi 8-8 órában ellenõriznek majd a rendõrök országszerte az utakon

  Elsõsorban az ittas és drogos sofõröket akarják kiszûrni abban a kétnapos razziában, amely csütörtökön kezdõdik itthon. Nemzetközi akcióról van szó, tehát nagyjából egy idõben az Unió más országaiban is hasonló ellenõrzéseket tartanak.

 • Takarékoskodik a Volvo

  20 millió eurós befektetéssel modernizálta teljes méretû szélcsatornáját a Volvo. A svédek ezt most elsõsorban a minél alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, illetve széndioxid-kibocsátás szolgálatába állították, közleményük szerint pedig ennek vívmányai már a Párizsban bemutatott C30 DRIVe modellben tetten érhetõek.

 • Ezer kilométert mentek újrafeltöltés nélkül egy villanyautóval

  Több mint ezer kilométert sikerült megtenniük japánoknak egy elektromos meghajtású autóval anélkül, hogy menet közben fel kellett volna tölteni az akkumulátort.

 • Forma-1: Szerény célok a Toyotánál

  Szerény célokat tûzött maga elé, ennek megfelelõen visszafogott bemutatót tartott 2008-as autójáról a Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplõ Toyota csapat. A Ferrari és a McLaren-Mercedes után harmadikként a japán gyár prezentálta új autóit, a TF108-asokat Kölnben, 150 újságíró elõtt. Az istálló az elmúlt szezonban messze elmaradt saját elõzetes várakozásaitól és csupán a hatodik helyen végzett a konstruktõrök versenyében.

 • Csúszik a Cadillac CTS dízeles változata!

  Újabb áldozatot szedett a konszern rossz anyagi helyzete; ezúttal a várva várt 4,5 literes turbódízel került parkolópályára.

  A hírek szerint a GM már a kisebb fejlesztõrészlegeket is felülvizsgálja, többek között a dízelek tervezéséért felelõset. Az eredeti tervek szerint a V8-as, takarékosságra hangolt gázolajos a harmadik negyedévben került volna sorozatgyártásba, és több modellbe, köztük a Cadillac CTS-be is beépítették volna.

 • Energy dCi 130 - 2011-es motor a Renault-tól

  Energy dCi 130 néven új motort mutatott be a Renault, amelynél - közleményük szerint több a Forma-1-ben alkalmazott mûszaki megoldást bevetnek. Az 1,6 literes dízelmotor jelenleg rendelkezésre álló technológiák tárháza, ennek köszönhetõen, bár teljesítménye megegyezik a korábbi 1,9-esével fogyasztása húsz százalékkal kisebb.