rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Harminc millió példánynál tart a Volkswagen Golf

 • Share on Tumblr

  Harminc millió példánynál tart a Volkswagen GolfKevés autógyártó és még kevesebb modell van, amely valaha felér ilyen magaslatokba: a Volkswagen Golf hét generációja 1974 óta számtalan karosszériaformában szólította meg a potenciális vásárlókat, akik közül világszerte naponta kétezren ráztak kezet értékesítőjükkel. A jubileumi példányt, egy TDI BlueMotiont kiállítják a wolfsburgi gyárban, hogy a dolgozók együtt örömködhessenek a sikeren, de további sorsáról nem nyilatkozott a gyár, így nem tudni, ügyfélrendelésre készült, vagy raktárra gyártották, és inkább végleg a gyári múzeumban marad.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Csökken az üzemanyagok ára

  Július 30-án ismét csökkenti az üzemanyagok nagykereskedelmi árát a MOL: a 95-ös benzin 7 forinttal, míg a gázolaj 6 forinttal lesz olcsóbb szerdától.

 • A Qatar Holding LLC 10%-os részesedést szerzett a Porsche AG-ban!

  Az Automotive News legújabb információi szerint a Qatar Holding LLC 10 százalékos részesedést szerzett a Porsche AG-ban, egy nappal azután, hogy a zuffenhauseni autógyártó részvényeinek 42 százaléka a Volkswagenhez került 3,3 milliárd euró ellenében.

 • Daimler út visz a Mercedes gyárához Kecskeméten

  A gépkocsik gyártására alkalmas gyorsjárású, belsõ égésû motort feltaláló Gottlieb Daimlerrõl nevezték el az épülõ Mercedes gyárhoz vezetõ egyik utat Kecskeméten. Az útjelzõ táblát Zombor Gábor polgármester és Michael Friess, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetõ igazgatója leplezte le.

 • Hamarosan látható a Halálos iramban negyedik epizódja!

  A benzingõzzel fertõzött filmrajongók örömére a méltán népszerû Halálos iramban trilógiához egy újabb rész csatlakozik, melyre remélhetõleg már nem is kell sokat várnunk, hiszen április elejétõl a német mozikban már elkezdik vetíteni és valószínûleg hazánkba is hamar elérkezik .

  A negyedik részben visszatér a fõszereplõk listájába az eddig sokak által hiányolt Vin Diesel, ráadásul természetesen Paul Walker is elvállalta a másik fõszerepet, így visszaköszön a régi páros.

 • Önálló életre kelt autó

  Önálló, illetve önjáró lett egy autó az Egyesült Államokban: álló helyben több mint ezer kilométert ment - a kilométer-számlálója.

 • A Nissan bejelentette, hogy két akkumulátorgyárat épít Európában

  A Nissan bejelentette, hogy két akkumulátorgyárat épít Európában jövõbeni elektromos autói számára. Míg az egyik üzem az angliai Sunderlandben lesz, a másik helyszínrõl csupán annyit tudni, hogy Portugáliában épül, ám a pontos helyet késõbb határozzák meg.

  Mindkét üzem korszerû, lítium-ionos telepeket fog gyártani, amelyek a Nissan "0 emissziós mobilitási program" keretében fejlesztett jármûvekben fognak szolgálni.

 • Mégsem lesz kisméretû Porsche Roadster!

  A korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz kisméretû Porsche roadster, amelyet a zuffenhauseni márka részérõl Wolfgang Dürheimer meg is erõsített a német Auto Motor und Sport magazinnak.

  A Porsche belépõmodellje a Volkswagen Bluesport tanulmányautó alapjaira épült volna, ám sportautókat gyártó cég végül letett az olcsóbb modell fejlesztésérõl, amely a korábbi 914 szellemi utódja lett volna.

 • Barilla szerint õrültség a bioüzemanyag támogatása

  Milánó - "Õrültségnek" nevezte Guido Barilla, a világ legismertebb tésztagyártó vállalatának elnöke az Egyesült Államok és az Európai Unió arra vonatkozó döntését, hogy támogatják a gabonafélékbõl (is) készített bioüzemanyag elõállítását.

 • Induljon munkába villanyrollerrel!

  A minap befejezõdött olimpia napjaiban a technikai újdonságokkal igencsak elkápráztatott pekingi járókelõk is megcsodálták az utcán az aranyérmes teniszezõ, Rafael Nadal civil produkcióját. Az immár világelsõ spanyol teniszbajnok az ott még alig ismert segway rollerjával közlekedett a belváros aszfaltútjain. Mi ez az újdonság?

  A segway elektromos hajtású új közlekedési eszköz. Különlegessége, hogy a rollerre emlékeztetõ szerkezet kerekeit a középsõ talprész két oldalára szerelik, s a gépet használója a talpból elõl felnyúló kis szarvba fogódzkodva, állva vezeti.

 • 81 éves korában elhunyt Philip Hill, a Forma-1 1961-es világbajnoka

  A nemzetközi autósport egyik legendás alakja távozott tegnap az élõk sorából. Philip Hill 81 éves volt.

  Az amerikai pilóta az 1950-es években szerzett magának hírnevet: Észak-Amerikában és Európában egyaránt bizonyította kivételes képességeit.

  Háromszor nyerte meg a 12 órás versenyt Sebringben, és szintén három gyõzelmet szerzett Le Mans-ban, a híres-hírhedt 24 óráson.

 • Az angol rendõrök V6-os dízel Jaguar XF-et kapnak!

  Külföldön járva sokszor láthat az ember luxusautóból avanzsált rendõrautókat.

  Általában mindenhol a hazai gyártók négykerekûit részesítik elõnyben a rend éber õrei. Nagy-Britanniában a Jaguar állt elõ egy új rendõrautóval.

 • Környezetvédelmi okok miat betilthatják az otthoni autómosást Washingtonban

  Ha a képviselõk is úgy akarják Washington államban, hamarosan határozatban kötelezhetik az autósokat, hogy jármûveiket kizárólag autómosóban mossák, az otthoni autóápolást pedig megtilthatják - árulta el Washington állam környezetvédelmi osztályának egyik alkalmazottja. Az ok egyszerû: nem akarják, hogy a foszfort tartalmazó tisztítószerek a patakokba illetve az élõvizekbe kerüljenek.

 • Felgyújtotta autóját a magas üzemanyagárak miatt

  Egy harmincéves, munkanélküli férfi az egekben lévõ üzemanyagárakra reagálva felgyújtotta autóját múlt pénteken Németországban. Állítása szerint már egyszerûen képtelen volt fizetni a méregdrága benzint.

  Az esemény pénteken reggel fél nyolckor történt, amikor a férfi Frankfurt egyik külvárosába kiérve kipattant autójából, amit utána leöntött benzinnel, majd meggyújtott.

 • A VW letaszította a trónról a Toyotát

  2009 elsõ kilenc hónapja alapján a német konszern letaszította az addig uralkodó Toyotát a trónról.

 • Mitsubishi pénzügyi nehézségei miatt kiszáll a raliból

  A Mitsubishi szerdán bejelentette, hogy a cég pénzügyi nehézségei miatt kiszáll az összes terepes versenysorozatból, beleértve a Dakar-ralit is. Csak a ralis szakágakat tekintve a Mitsubishi a Subaru és a Suzuki után már harmadik japán gyártó, amely kivonul valamelyik nemzetközi sorozatból.

  A márkának a tavalyi évben 7,8%-kal esett vissza a forgalma, ami a közlemény szerint arra késztette a vezetõséget, hogy csökkentse kiadásait.