2024.06.21. - Alajos, Leila
bohócdoktor vizit szja 1%

Ötüléses lehet a Volkswagen Passat CC

Nem aratott osztatlan sikert a vásárlók körében a négyüléses Volkswagen Passat CC, ezentúl hagyományos hátsó üléspaddal is elérhetõ lesz.

R, mint sportos Vokswagen

Saját házi tuning-divíziót alapít a Volkswagen, hogy versenyképesebb legyen az Opel OPC-vel és a Ford Team RS-sel szemben. A Genfi Autószalonon jelentik be hivatalosan az új részleget, ami R Gmbh névre hallgat majd, és a gyártó összes modelljének brutális sportváltozatáért felel a jövõben.

A VW indul a Bamakón

A VW két szépségkirálynõvel telirakott Touareg-get indít a Bamako Rally-n.

Szívinfarktus végzett Pascal Terry francia motorossal a Dakaron

Szívinfarktus végzett Pascal Terry francia motorossal, aki még a vasárnapi, második szakaszon tûnt el az Argentínában és Chilében zajló, Dakar 2009 elnevezésû tereprali-viadalon. A halálokok között az argentin hírügynökség kórházi jelentésre hivatkozó beszámolójában tüdõvizenyõ is szerepel. A Telam szerint az ödémát "olyan táplálék fogyasztása váltotta ki, amely a szív és a légzõrendszer leállását idézte elõ". A 49 éves, elsõ Dakarján elindult versenyzõt csak szerdán találták meg a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon.

K1 Roadster könnyû, egyszerû, de sportautó

Egy bevált módszert követettek a mérnökök a Roadster megtervezésekor. Az alapot egy könnyû, de merev acél csõváz adja, ehhez csatlakoznak a versenypályákról ismerõs nyomórudas felfüggesztések, a motor és a váltó, illetve a könnyû, szálerõsítésû mûanyag karosszériaelemek. A Fordtól származik teles egészében a hajtáslánc.

Átalakították a Maserati Quattroporte karosszériáját

Öt éve mutatták be az olasz luxusszedánt, így elérkezett az idõ a forma átalakításához. A tervezõk óvatosan nyúltak a karosszériához, mivel elegáns formájával hódította el a vásárlókat a német konkurenciától a Quattroporte. A lökhárítókon, a lámpákon és néhány más apróságon változtattak.

Tervezik az új Ferrarit

A Ferrari vezetõsége nagyon komoly döntést hozott mikor a márka jövõbeli arculatát kellett megtervezni. A szigorodó környezetvédelmi elõírásoknak is megmegfeleljenek a tervek, ezért a súlycsökkentést és a központi befecskendezéses motorok fejlesztését helyezik elõtérbe, persze úgy, hogy az ne menjen a sportautók teljesítményének rovására.

Maserati GranTurismo Magyarországon is rendelhetõ

Magyarországon is rendelhetõ már a Maserati kupé , az elsõ példányt pedig már július elején leszállítják a szerencsés tulajdonosnak. A jelenleg kapható egyik legszebb sportkupé a Maserati GranTurismo, sokan panaszkodtak, hogy az autó 400 lóereje kissé kevés a konkurensekéhez képest. A tesztekben sem vette jól ki magát, rosszabb gyorsulási adatokat produkált, mint a BMW 650i vagy a Jaguar XKR.

Felújításra került a Porsche 911-est

Négy éve, hogy bemutatták a Porsche klasszikus 997-est, így elérkezett a modellfrissítés ideje. Az autó külsején viszonylag keveset változtattak, annál határozottabban nyúltak viszont a lemezek alatt megbújó technikához. A formatervezõk feladata továbbra is az volt, hogy az újításokkal ne rontsanak a megszokott arculaton.

Forma-1: Szerény célok a Toyotánál

Szerény célokat tûzött maga elé, ennek megfelelõen visszafogott bemutatót tartott 2008-as autójáról a Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplõ Toyota csapat. A Ferrari és a McLaren-Mercedes után harmadikként a japán gyár prezentálta új autóit, a TF108-asokat Kölnben, 150 újságíró elõtt. Az istálló az elmúlt szezonban messze elmaradt saját elõzetes várakozásaitól és csupán a hatodik helyen végzett a konstruktõrök versenyében.

Halál egy cseh ralin

A Zlin városának környékén rendezett hétvégi ralin halálos balesetet szenvedett egy 49 éves navigátor. A szervezõk tájékoztatása szerint az autó egy kanyarban kisodródott, majd az egyik útszéli fának csapódott. A navigátor olyan súlyos belsõ sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét veszítette, a könnyebb sérüléseket szenvedett sofõrt alapos kivizsgálás után hazaengedték az orvosok.

további hírek